PARLAMENT ENTRE EL BANDO MORO I CRISTIÀ. DIA DEL MIRACLE

XIQUETS

.-¡Foc en Ifac! ¡Foc en Ifac! ¡Moros en la costa! ¡Foc en Ifac! ¡Moros en la costa!

AMBAIXADOR CRISTIÀ

.-¡Calpins! ¡Retirem-nos a les muralles! ¡Tenim que preparar-nos per a la lluita! ¡Tots a les armes! ¡Tots a les armes! Ja s'ha donat l'alarma al poble. ¡Déu meu! ¡Quantes voltes tindrem que lluitar per la nostra terra, tan exposada a les incursions dels pirates sarraïns! Però ¡Val la pena! El nostre poble reuneix les més grans belleses. Els ulls es queden extasiats cada matí, al obrir-se, com si fóra la primera volta que contemplem la preciosa vista que els rodeja. ¿I les riqueses què guarda? Els camps replets de vinyes, de figueres, d'ametles, d'oliveres; i la mar plena de sal i de saborosos peixos. ¡De bo que no hi ha terra com la nostra! ¡No mai et donarem prou gràcies, Senyor, per les meravelles què ens has donat! Per això ens tindràs sempre disposats a lluitar per a impedir que els sarraïns profanen el teu Temple i s'emporten el què hem aconseguit amb la teua ajuda i la suor del nostre front. ¡Ajuda et demane i invoque la teua misericòrdia, Santíssim Crist de la Suor, per a la meua espasa i amb ella per a tots els calpins!

VEUS DE CRISTIANS

.-¡Moncòfar! ¡Moncòfar! ¡Moncòfar!

AMBAIXADOR CRISTIÀ

.-¡Moncòfar! ¿A on vas? ¿Es que no has vist el foc que crema en Ifac? ¿Es que no has sentit el crit amb el què els xiquets ens convoquen per a la lluita? ¡Foc en Ifac, Moros en la costa! ¿És que el teu cor té tan gran desig de començar la lluita que vols eixir tu a soles a l'encontre dels moros? Torna i no sigues imprudent. ¿No veus que són en gran nombre els moros què estan desembarcant a la platja del Bol? ¡Mai s'havia vist tants pirates desembarcar a les nostres platges! ¡Tu assoles no pots fer res!

MONCÒFAR

.-¡No em crideu, que ja els he vist! Però és que els que desembarquen no em fan por, perquè són els meus amics. Jo també soc mahometà i no cristià, i lluitaré amb ells per Alà i pel meu Rei.

AMBAIXADOR CRISTIÀ

.-¡Torna, Moncòfar! Torna, i no digues barbaritats!

(i continua)

Consulteu:
http://www.morosicristians.com/asocstmocristosudor.htm
http://www.morosicristians.com/asocparlamento.htm